neljapäev, 6. märts 2014

Päevakajaline

Oh, Krimm, Krimm, sel aastal me siiski ei kohtu. Lennupiletid, hotellid tühistatud. Aga üldsegi mitte rahutuste ja okupatsiooni pärast! Olime seal ka Gruusia sõja eel ja sõitsime isegi Sevastoopolisse, kus läbi raudaia varbade vene sõjalaevu pildistasin. Ei seal turism lõpe, olgu või sõda või tuumajaama plahvatus. Jah, isegi Tšernobõli oleks olnud võimalik turistina minna. Mul on Krimmi reisidel tehtud tuhandeid pilte ja seepärast ei suudagi valida seda ühte-kahte, mida siia riputada. Aga panen hoopis pildi oma Musta mere kildudest.  Inimene ei suuda ju lihtsalt mitte midagi tegemata rannas vedeleda ja nii ma neid kilde seal otsingi. Ikka nii, et kere soojades lainetes, peaots veest väljas ja käed kaevandamas. Väga asjalik tegevus. Aga ma nimelt pesin nende kildudega viimati suuri, 3-liitriseid vahuveini pudeleid seestpoolt. Ükski pudelihari ju ei ulatanud.



Krimm jääb sel aastal ja võib olla ka järgmisel ning ülejärgmiselgi aastal ära, sest uskumatu küll, aga midagi veel tähtsamat ja veel põnevamat tuli vahele;) Sellest millalgi hiljem.

Kaks õhtupoolikut olen saadetist pakkinud. Koduveini konkursile muidugi. Võistlustulle läheb seekord ainult kolm veini - kadaka, õuna ja aroonia. Ei midagi erilist. Kui pakk juba koos oli ja kinnised ümbrikud andmetega lisatud, avastasin mahlakarpide tagant veel ühe kuuese kasti. Peal oli kiri - Wildenbergi vahuvein, 6 tk, konkursile! Ah, juu jääb, ei hakka enam asju ringi tegema. Las küpsevad edasi. Äkki sel aastal ei olegi aega veini teha, siis on vähemalt see ükski järgmisele konkursile saata. Aga siin siis selle aasta saadetis:







Eesmärk? Sama, mis eelmiselgi aastal - pääseda kasvõi ühe veiniga finaali (eelmisel aastal sai neljast kaks finaali). Tean, et see on ütlemata kõrge ja ambitsioonikas eesmärk, sest koolkond on juba väga suur ja tugev. Kaks sõberikest saadavad ka oma veinid, ka neile soovin sama - pääset finaali. Siis saame suvel koos Haapsallu minna. Minna saaks ju niikuinii, aga siis oleks põnevust rohkem.

Järgmine lugu tuleb loodetavasti pildirohke. Nüüd ju valget aega rohkem ja fotoka mälukaardi tühjendasin ka üle pika aja ära. Täna oli 7 kraadi sooja, aga meil, mereäärsetel, lõpeb selline varajane soe alati külma udusahmakaga. 


Kas mäletad seda aega

kui kiirteed täis kasvasid

Kõigepealt tuli võsa

õige ruttu ka sääsed ja ööbikud...


/Kristiina Ehin/












 

1 kommentaar:

  1. Jaa tahaks küll finaali ja ilm võiks sel päeval õite ilus olla.

    VastaKustuta